teisipäev, juuli 04, 2006

suvekodu


lapsed suveks maale ja lapsed suveks maale.
Kas tõesti kõigil inimestel on mingi koht kuskil mujal, kuhu siis suveks sõidetakse. Meil on küll üks vanaema maal, aga pooleteise aastast ju sinna üksinda ei saada ja vanaema ei ole minu ema ;)
Ja siis ma siin üks hommik vaatasin ringi ja mõtlesin, et mis siis seal maal nii teistmoodi on, kui meil?
Ja ei osanudki midagi välja mõelda....

Meie ärkame siin linnakodus ka hommikuti linnulauluga üles ja kõnnime otse pidzaamas õue. Ketlin näiteks otse liivakasti mõnikord :)
Siis me sööme õues putru ja vaatame kuidas päike puu tagant peale paistma hakkab.

Kui me tahame, siis me jalutame turule maasikaid tooma ja kui ei taha, siis ei jaluta ;)
Varsti saavad meil oma vaarikad valmis ja siis tikrid ja sõstrad ja õunad ka, kui Ketlin kõiki toorest peast ära ei korja.

Oma sibulad, salatid, tillid ja basiilikud kasvavad meil ka ja puudu neist küll ei jää.


Igasugu lilli ja putukaid leidub meil siin ka ja aegajalt sõidab tsuhh-tsuhh või motikas mööda.

Bassein on meil ka õues! Ja mere äärde võime ka sõita kui tahame ja kui ei taha, siis ujume oma basseinis..



Kui me ei taha, siis me ei pea terve päeva jooksul mitte ühtegi inimest nägema, isegi siis kui me terve päeva õues oleme.

Et siis mis seal suvekodus muidu parem oleks?

7 Comments:

Blogger maris said...

meil on suvekodus mets. merd kahjuks mitte, kuigi võiks.
aga teie kodu on igastahes mõnus, nii suvel kui talvel.

11:01 PM  
Blogger Krentu said...

üks asi näiteks, mis minu jaoks on maamajas teistmoodi, kui linnamajas - sa ei saa minna ehk sul ei ole minna igale poole "kuhu tahan". Linnas olles sõidad poodi, lähed kinno, külla, kuhu iganes. Aga maal ei saa. Või saab, aga peab sõitma pika maa maha. Ja selle tõttu on elurütm hoopis teistsugune. Ei tuuselda nii palju ringi. Ja mets on. Ja rand, kus pole eriti rahvast. Õhk on puhtam, müra pole (juhul kui mingi Harvester ei otsusta sinu krundi tagant metsa tegema hakata). Loodus on ikka hoopis teitsugune. Näiteks me käisime Andresega öösel kell kaks jalutamas ja ajasime kogemata üles metskitse, kes tõenäoliselt on meie heinamaale oma pojad peitnud. Siis ta ehmus ja kalpsas meie nina eest mööda metsa. Või et jalutad ja jalutad ja kuuled, kuidas rukkirääk aina kõvemini ja kõvemini karjub ja hakkad juba mõtlema, et kohe astud ta pessa sisse. Või kui on sügis, siis näed, kuidas parvede viisi kurgi üle sinu maja talvituma lendab. Nii et maal on ikka väga palju teistmoodi kui linnas. (Räägib inimene, kellel kolm aastat tagasi polnud mingit maad ega vanaema maal ega üldse ühtegi kohta linnast väljas kuhu minna :) )

1:31 AM  
Blogger Katariina said...

Meie suvekodu on hoopis teises linnas :-) Aga see-eest on kahe sammu kaugusel meie väravast kalaputka, nii et meie suvede juurde kuulub alati värske grillitud kala (ja ülehinnatud maitseroheline kohalikult turult)

9:56 PM  
Blogger Terje said...

Mina näiteks ei saa linnas õues hommikukohvi juua, teil on lihtsalt vedanud. Mõned elavad linnas suures majas korteris.

10:44 PM  
Blogger Marje said...

meie nö linnakodus on lisaks teie hüvedele kiviviske kaugusel meri ja mets ka olemas... aga tegelt me vist elamegi linna lähedal maal rohkem...

1:06 PM  
Anonymous Anonüümne said...

nujah - aga minu linnakodu on näiteks korter 9-kordses majas - ma igatsen endale ka sellist linnakodu, kus saab pidzaamas õue kõndida...nuuuks....

4:19 PM  
Blogger Anu said...

nõmmel on tõesti hea. nagu maal, aga tegelikult linnas. pole nii eraldatud ja sõbrad on lähedal ega jää (enamasti) sinu poole ööbima:))
meie kõige suurem mure ongi see, et oleks terrassi vaja, kus hommikuti kohvi juua. no aga see on tulevikumuusika:)

10:02 PM  

Postita kommentaar

<< Home