kolmapäev, juuni 07, 2006

unejutt


esimesel aastal oli lihtne. Laps tissi otsa ja enne minema ei saa, kui magab :))) Mida lähemale aastalõpp jõudis, seda murelikumaks ma läksin. Kuidas siis nüüd laps magama peaks jääma. Aga mure oli täiesti asjatu. Ketlin ohkas rõõmsalt ja jäi ilusti magama..... lõpuks ometi sai ema aru, et talle ei meeldi süües magama jääda. Nii siis jääbki meie laps õhtuti magama nii, et mitte midagi teha ei tohi või siis ei pea. Lihtsalt pai.... ei mingeid pudeleid, laule, muinasjutte.... lihtsalt peab olema hästi vaikselt.
Ok tavaliselt selle vaikselt olemise peale tuleb minul enne uni peale, aga parem ongi :)))

Päeval magas Ketlin vankris. Nüüd ma hakkasin mõtlema, et tuleks ta sealt ikka enne välja kupatada, kui teine sünnib, muidu ta võib veel asjast valesti aru saada. Kahekesi nad sinna igaljuhul magama ei mahu. Aga kas meie laps, kes on alati õues maganud hakkabki üldse toas päeval magama? Jälle täiesti asjata mure. Kuna ta ikka voodis mingit filmi nõuab ja ma omast käest tean, kui uinutav on telekat vaadata, siis ma olengi talle kalafilmi pildi mängima pannud. Tavaliselt jääb ta magama juba enne kui filmi pihta jõuab hakata. Ja kui keegi üles ei ehmata siis magab 2 tundi ikka :)))

Kolmas asi on meil autosõit. Mõnikord jõuab ta magama jääda nii ruttu, et ma ei jõua isegi poodi sõita. Ja sinna on meil max 5 minuti tee. Aga hommikupoole, ükskõik mis kell, jääb ta alati magama. Tubli tüdruk.
Ükspäev käisime näiteks arsti juures. See ei olnud küll hommikupoole, aga jäi jälle autos magama. Kalle võttis ta autost sülle - ei ärganud. Jõudsime arsti ooteruumi - ei ärganud. Arsti kabinetis vaatas arst Ketlin mure üle - ei ärganud. Isegi torkis teda natuke nõelga - ei ärganud. Võtsime siis magava lapse jälle arsti juures kaasa ja panime autosse tagasi - ei ärganud. Nimelt oli ta meiega enne aias paar tundi "tööd" teinud, kuigi oli juba sellel päeval maganud.
Ükskord enne olen ma temaga niimoodi.... noh ikka siis kui ta juba üle aasta oli .... lõngapoes Narva maanteel käinud. Võtsin autost sülle ja panin poes diivani nurka magama... ja pärast võtsin magava lpse sealt jälle kaasa :)))

Need on ainult positiivsed näited Ketlini magamisest ja ajendatud sellest, et kell on pool kümme hommikul ja ta pole veel üles ärganud .... milline ema rõõm!!!! :)))))

3 Comments:

Blogger maris said...

meil on ka nii õhtul, et kui kõik kolmekesi vaikselt voodis lebame, jääb leevike magama. ilma söögi, joogi, lauluta. aga isa uinub muidugi enne teda ja see on jama, kuna kell 10 on tema jaoks pisut vara ja nii jäävad tähtsad lepingud tegemata.

10:52 AM  
Blogger L said...

Proovige 20 tunnine lennureis ka ara :)

12:40 PM  
Blogger Marje said...

ta on sul ikka tõesti super unimüts:)

2:13 PM  

Postita kommentaar

<< Home