laupäev, november 11, 2006

potil käimise lugu



Kuigi kõige muuga mul olid omad nägemused ja kindlad eesmärgid, siis lapse potil käimisega polnud. Ei olnud mina see inimene, kes just ärganud beebi potile paneks ja siis rõõmustaks, et näe kui tubli. Kui nüüd päris aus olla, siis ma ükskord ka proovisin, aga lõppes see pulksirge karjuva lapsega ja sinna see jäi. Lugesin, siis kuskilt, et mõtekas on see tegu siis, kui laps ikka ise ka aru saab, mida ja miks ta teeb. Nii siis võtsime selle teema uuesti üles suvel, et poolteist aastat vana ja ... noh hea paljas laps nagunii õues ringi jooksmas, äkki hakkabki potil käima.
Saime siis näha nii märga liiva, kastetud muru, aga ka imetlusväärset pidamist... aga potist oli asi küll väga kaugel.
Ükskord sügise alguses kingiti meile kommikarp. Tegime siis lapsega "diili", et saab iga pissi eest ühe kommi. Kuna ta suur kommi sõber ei ole meil, siis 3 päeva oli hommikuti huvitav kommi süüa ja pissida, aga neljandal päeval enam mitte...
Samas oli nagu algus tehtud ja kui nüüd ikka tabasid õigel htekel küsida, siis saime juba tõelistest tegudest ka rääkida.

Nüüd oleme siis jõudnud nii kaugele, et mina kogun kuivi mähkmeid ja Ketlin käib poti peal. Alati ei käi ka, siis kui on õues või mänguhoos... aga see on ikka väike asi võrreldes meie edusammudega.

Siiamaani oli sissejuhatus... nüüd alles tuleb lugu :)))))))

Käisime meie ükspäev teiste sõpradega mängutoas mängimas. Korra Ketlin isegi ütles, et kaka tuli ( see tähendab, et tegelikult ei tulnud, aga kohe võib nüüd tulla) ja läksimegi koos jooksuga vetsu poole. Natuke aega istus potil, siis tõusis püsti, panin püksid jalga tagasi ja ütles - ei tulnud. Läksime aga siis edasi mängima.
Kui me ära hakkasime minema ja parasjagu garderoobi läksime, oli keegi sinna põrandale oksendanud. Garderoob oli küll emasid täis, aga keegi ei teinud sellist nägugi, et tema laps oleks sellega hakkama saanud. Mina oma suure kõhu ja sülesoleva lapsega ütlesin ainult järgmisele tuttavale sisenevale emale, et see siis mängutoatädile ütleks, et siin oleks vaja natsake koristada...
Mängutoatädi andiski talle paberi, et koristagu siis ise. Aga noh teada on ju kui emotsionaalsed on noored emad ja juba tuligi järgmine tuttav ema, kes juba ukselt hakkas rääkima, et näe mis emad siin koos on, et ei pane tähelegi oma lapse tagant ise koristada. Tema käis just peldikus ja keset WC-d on lastepott ja kaka sees. Mina, kes parasjagu Ketlinile saapaid üritasin jalga panna, vaatan, et tal püksi nööp ja lukk on lahti ja minu küsimuse peale, et kas sina tegid kaka, vastas ta rõõmsalt... suur kaka tuli!!!!!
Noh ega ma nüüd oma lapse kakat nii hästi ka ei tunne, aga seda moodi paistis see nüüd küll ja samal ajal kui mina tema järelt koristama läksin oli ta veel rõõmsamalt garderoobis seletanud, et pühkis ära ka ja ikka suur kaka tuli!!!!

Kalle ütles, selle jutu peale, et tema ka püüdis pidevalt oma vanemaid millegagi üllatada, aga kas ta selle jaoks salaja ise poti peal just käis... seda ta ei mäleta :)

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Väga humoorikas lugu :)
Südamest ajasid muigama need viimased read :) Lapsed kohe oskavad :))))

2:37 PM  
Blogger Kreete said...

appi, kui nunnu kleit!

10:15 AM  

Postita kommentaar

<< Home