kolmapäev, jaanuar 04, 2006

Meie pere kokkuhoid :))

Korralikud inimesed vaatavad iga kuu esimesel kuupäeval elektrinäitu ja annavad sellest teada ka Eesti Energiale. Kalle on muidu väga kohusetundlik inimene, eriti selles osa, mis puudutab teiste rahasid. Kõik tuleb ära maksta ja korralikult.

Aga elektrinäitu ta unustab vaadata. Õnneks on Eesti Energia arvestanud selliste inimestega ja saadab arve ikka. Mõtlevad seal üheskoos mingi numbri välja ja saadavadki selle sulle. Ise ütlevad et see on keskmine näit! Kalle siis kohusetundlikult maksab selle ära. Mõnikord kui mulle meelde tuleb, siis ma saadan neile ka näidu. Nagu näiteks just praegu. Seda saab teha sms-iga ja vastus tuleb 1 sekundi pärast.

Tuligi siis vastus summaga, mis meile tundus natuke liiga suur.

Ja kohe järeldus: tuleb kokkuhoida!!!!
Meil oli siin päris mitu ;) elektriküünalde komplekti, et siis ikka, et maja säraks nagu jõulupuu. Järelikult need võtavad palju elektrit ja nüüd tuleb need kohe välja lülitada!
Nii see on nüüd tehtud ja edaspidi sellel aastal hoiame kokku!

Vaatasin, siis Eesti Energia viimast arvet ja kuna seal maksetähtaeg oli eile, küsisin Kalle käest et ega ta juhuslikult seda eelmist arvet ei ole veel ära maksnud?
Ja ei olnudki!

Tegime siis uue arvestuse - meie elektriarve oli väiksem kui me arvasime!

Kalle tegi uue järelduse: nüüd võib elektriküünlad tagasi panna!

6 Comments:

Blogger maris said...

iga kuu maksate elektrit? oh saa. me maksame kaks korda aastas vist. ja kui üks kord ära ununeb, siis ainult korra aastas.
aga no meil pole ka elektriküünlaid...

11:43 AM  
Blogger maris said...

nojah, nüüd selgus, et me ka iga kuu maksame. pluss veel gaasi ja muid siukseid asju.

11:48 AM  
Blogger Andres5 said...

sa siis tõesta Kallele et oled TTÜ magistrant - arvuta välja palju elektriküünlad võtavad energiat. Pakun et need rippuvad küünlad on sul umbes 200 vatised (pakil peaks kirjas olema), päevas võtavad siis 2*2,4 kwh, palju see kwh maksabki... kroon või nats rohkem, seega ööpäevas maksavad need küünlad u 5 kr, kuus 150 kr.

7:31 PM  
Blogger Andres5 said...

aa, see ei olnud andres, kes arvutas vaid eveli andrese arvuti taga...

7:31 PM  
Blogger krista said...

kui nüüd keegi luges ja ehmatas ... sest meil on nimelt 4 komplekti küünlaid üleval..... siis tegelt on üks kompleks 36W... ja siis väga umbes arvutades tuleb see summa umbes 25 krooni kuus... ja kokku 100 :)))... magistrant arvutas ise ;)

3:15 PM  
Blogger Andres5 said...

meie omad, need rippuvad on 400W! Sellepärast pakkusin teile 200W..

11:15 PM  

Postita kommentaar

<< Home